ARA TATİLE ÖZEL
ESKİŞEHİR TURU
5* QUESTA TERMAL SPA HOTELDE KONAKLAMA
KENT PARK – KURŞUNLU KÜLLİYESİ – LÜLETAŞI MÜZESİ – SICAK CAM YAPIMI İZLEME – ODUN PAZARI EVLERİ VE SOKAKLARI – ATLIHAN EL SANATLARI ÇARŞISI – BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ – PORSUK ÇAYI – SAZOVA BİLİM KÜLTÜR VE SANAT PARKI - MASAL ŞATOSU – KORSAN GEMİSİ
Sabah saat 05.00’ de Ayvalık’ dan hareket ediyoruz. Balıkesir yol güzergâhı üzerinden yolumuza devam edip Susurluk’ da mola veriyoruz. Daha sonra yolculuğumuza devam edip Eskişehir’ e varıyoruz. İlk olarak serbest zaman verip ardından öğle yemeği için Eskişehir’ in de yöresel lezzeti Çibörek’ in tadına bakabilirsiniz. Sonrasında konaklama yapacağımız 5* QUESTA TERMAL SPA HOTEL‘ e varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama. Dileyen misafirlerimiz saat 22:00 ye kadar Hamam, Sauna, Tuz Odası ve Termal Havuz dan yararlanabilirler.
Otelimizde aldığımız sabah kahvaltısı sonrasında belirlenen saatte çıkışımızı yapıp Eskişehir ‘de İlk olarak Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı içinde göleti ve 350 mt’ lik yüzme parkuru ile Avrupa’ nın en büyük parklarından biri olan “Kent Park” ı geziyor ve göl kıyısındaki kafelerde kısa bir mola veriyoruz. Daha sonra yine Türkiye’ nin ilk ve tek olan 100’ e yakın eserin sergilendiği “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi” geziyor ve bol bol fotoğraf çekiyoruz. Turumuza Eskişehir’ in güneyinde yer alan Odunpazarı semtinde aslına uygun olarak yeniden yapılan “Tarihi Odunpazarı Evleri” ile devam ediyoruz. Geleneksel Anadolu Türk Mimarisi örneklerini koruyan Odunpazarı, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokaklar, ahşap süslemeli, bitişik düzenli, cumbalı evleri ile örf, adet ve geleneklerini koruyarak günümüze kadar gelmiştir. Odunpazarı ''Tarihi ve Kentsel Sit'' olarak koruma altına alınmıştır.
Bu bölgeden sonraüç evin birleşiminden meydana getirilen Türkiye’nin ilk cam sanatları müzesi, “Çağdaş Cam Sanatları Müzesi” ni geziyoruz. Müzede alacağımız bilgi sonrası galerilerde sergilenen cam sanatı ürünlerini görüyoruz ve sıcak cam yapımı izleme fırsatı buluyoruz. Sonrasında 2008 yılında kurulan lületaşından el yapımı çeşitli parçaların sergilendiği “Lületaşı Müzesi” ni geziyor ve 1525 yılı yapımlı “Kurşunlu Camii ve Külliyesi” ni görüyoruz. Ardından Eskişehir’in önde gelen el sanatlarını oluşturan atölyeleri ve satış dükkânlarının bulunduğu otantik “Atlıhan Çarşısı” nı geziyoruz. Burada lületaşı ve gümüş el işleri alış-verişi için serbest zaman veriyoruz.
Öğle yemeğinin ardından arzu eden misafirlerimiz ile birlikte Porsuk Çayında keyifli “Gondol Turu” muzu gerçekleştiriyoruz. Gondol turuna katılmak istemeyen konuklarımız ise porsuk çayı kenarında birbirinden güzel kafelerde dinlenebilirler.
Belirlenen saatte buluşup Büyükşehir Belediyesi tarafından Sazova mevkiine yapılan “Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı” na gidiyoruz.
Öncelikle burada Kristof Kolomb’ un Amerika Kıtasını keşfettiği zaman kullandığı ‘Santa Maria’ isimli kalyon tipi korsan geminin bir örneğini geziyoruz.
Fotoğraflarımız molamızın ardından Masal Şatosu ile tura devam ediyoruz. 9 Mart 2014 tarihinde Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN tarafından "Her Şey Çocuklar İçin" sloganıyla açılan Masal Şatosu; her yaştan bireye içindeki çocuğu yaşatma fırsatını sunmakta ve çocukların hayal güçlerini geliştirmelerine katkıda bulunmaktadır. Masal Şatosunda geçen keyifli zamanın ardından turumuzun son durağı ise Eskişehir Hayvanat Bahçesi olacaktır. Hayvanat bahçesi içerisinde ilk olarak Su Altı Dünyası Akvaryum’ a giriyoruz. Teraryum, dokunma akvaryumu, tropikal akvaryum, amazon nehri ve mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan Sualtı Dünyası' nda 123 farklı tür balık görüyoruz. Sonrasında Hayvanat bahçesinde 120 tür canlının yaşadığı birbirinden güzel hayvan dostlarımızı görüyoruz. Güzel dakikaların sonrasında turumuzu sonlandırıp dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bursa, Balıkesir yol güzergahı üzerinden yaklaşık 6 saatlik yolculuk sonrasında Ayvalık a ulaşıyoruz.
NOT : Araçlarımızda sosyal mesafe kuralı uygulanmaktadır.
Maske takmak zorunludur. Rehberimiz uygun gördüğünde programda değişiklik yapabilmektedir.
COVİD-19 İLE İLGİLİ EK BİLGİLER
Turlarımızda;
• Kayıt esnasında misafirlerimizden HE5 kodu istenilecek olup, risk taşımayan
misafirlerimizin tura kayıtları yapılacaktır.
• Araçlarımızda doluluk oranı %50 kapasitede de olacaktır.
• Tüm araçlarımız tur öncesinde dezenfekte edilecek olup, tur görevlilerimiz maskeyle
hizmet verecektir.
• Misafirlerimizin araçlara kabulünden önce kızılötesi cihazlar ile ateş ölçümü
yapılacak olup, kişiye özel hijyen paketi dağıtılacaktır.
Paket içeriği;
• 1 adet maske , 50 mg. dezenfektan veya kolonyadan oluşmaktadır.
• Maskesiz misafirlerimiz araçlara kabul edilmeyecek olup, sosyal mesafeye uyulması
konusunda tur görevlilerimiz tarafından gerekli uyarılar yapılacaktır.
| Tarih | Müsaitlik | İki Kişilik Odada Kişi Başı | Single | 2. Çocuk | Taksitler | ||
| 20.11.2026 | Müsait | 6.999,00 TL | 8.499,00 TL | 6.999,00 TL | 0 - 6 Yaş 3.499,00 TL 7 - 11 Yaş 5.249,00 TL | 0 - 6 Yaş 3.499,00 TL 7 - 11 Yaş 5.249,00 TL | Taksitler » |
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
LÜKS OTOBÜSLERLE
LÜKS OTOBÜSLER
OTOBÜS
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE