MEVLANA ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİ
KONYA TURU
BÜYÜK TÜRK MUTASAVVIF, ŞAİR VE DÜŞÜNÜRÜ Hz. MEVLANA’ NIN
İlk olarak kahvaltı için Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri olan Sille Mahallesi’ ne gidiyoruz. Kahvaltı molamızın ardından Aya Elena Kilisesi, camileri, köprüleri ve evleri ile farklı kültürleri bir arada yaşatan Sille’ den ayrılıyoruz.
Sonraki durağımız Mevlana Türbesi, Mevlana Müzesi ve Mevlevi Dergahı olacaktır. İkinci durağımız Mevlana’ nın can dostu olan ve çok yakın olduğu için Mevlana’ yı halktan uzaklaştırdığı düşünüldüğünden dolayı öldürüldüğü ileri sürülen Şems Türbesi ziyaret ediliyor. Türbe yanındaki Sadreddin Konevi Camisi ile yıldırım düşmesi sonucu yarım minareli olan İnce Minareli Camii, İplikçi Camii ve Medresesini karşıdan görüp, 1. Aleaddin Keykubad’ ın tamamladığı Aleaddin Tepesi üzerindeki Aleaddin Camii çevresinde panoramik tur yapıyoruz. Öğle yemeğinde Konya’ nın meşhur etli ekmeği, Mevlana pidesi ve tandırından yeme imkanı bulacaksınız. Daha sonra İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi' ni görüyoruz. Ardından Geleneksel Türk İslam sanatına uygun şekilde inşa edilen külliyenin müstakil bir kısmını oluşturan Konyanüma' ya gidiyoruz. Konya’ yı gösteren anlamına gelen Konyanüma; 13. yüzyıl Konya’ sını usta sanatçıların hazırladıkları eserleri içerisinde bulunduran panoramik müze ile sergilemektedir. Tur sonrası konaklayacağımız 5* Özkaymak Hotel' e yerleşiyoruz. Dinlendikten sonrada akşam yemeğimizi yiyoruz. Yemek sonrası Konya İli Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği Hz. Mevlana’ yı Anma Törenleri’ ne gidiyoruz.
Yaşamını “Hamdım, Piştim, Yandım” sözleri ile özetleyen Hz. Mevlana 17Aralık1273 yılında vefat etmiştir. Ölümünü yeniden Doğuş olarak kabul eden ve Öldüğü zaman Sevdiğine yani Allah’ a kavuşacağını söyleyen Hz. Mevlana’nın vasiyeti üzerine Ölüm gününü Düğün günü manasına gelen “Şeb-i Arüs” olduğunu, ağlanmamasını istemiştir. Bu şekilde doğan Şeb-i Arüs gösterilerini günümüzde devam etmektedir.
Sabah kahvaltımızdan sonra otelden çıkışımızı yapıyoruz. Alışveriş için verilen serbest zaman sonrası Konya Tropikal Kelebek Bahçesi' ne gidiyoruz. 2015 yılında Konya ilinin Selçuklu ilçesinde açılan bir tropikal kelebek ve bitki evidir. Avrupa' nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan bu yerde geçirdiğimiz keyifli zaman ve fotoğraf molamız sonrası Akşehir' e doğru yol alıyoruz.
Akşehir dendiğinde ilk akla gelen Nasreddin Hoca dır. Nasreddin Hoca Sivrihisar’ da doğmuş ve sonra Akşehir’e gelip yerleşmiştir. Yaklaşık 800 yıl önce yaşamıştır. Yapmış olduğu nüktelerle güldürmüş ve aynı zamanda düşündürmüştür. Ününü bu şekilde bütün dünyaya yaymayı başarmıştır. Fıkraları da kültürlere göre değişimler göstermiştir. Arabistanlılar için "Cuha" olmuş Bulgaristan için "Tilki Peter'' olarak bilinmeye başlamıştır. 1284 yılında Akşehir' de hayata veda etmiştir. Nasreddin Hoca Türbesi' ni ziyaret ettikten sonra dönüş yolculuğumuza geçiyoruz.
Başka bir MEİS TURİZM Organizasyonunda buluşmak dileğiyle…..
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE
LÜKS OTOBÜSLERLE
LÜKS OTOBÜSLERLE
LÜKS OTOBÜSLER
MEİS TURİZM LÜKS OTOBÜSLERİ İLE